zondag 11 februari 2024

Losse Groepen 2024


226 Losse Groepen kruiden de 94e stoet!

Sinds carnaval 2023 verviel de 'Numerus Clausus' voor de Losse Groepen.
Dat wil zeggen dat ze zich, mits te voldoen aan een aantal voorwaarden, onbeperkt in aantal mogen inschrijven.


Op zondag 11 februari (slechts een klein deel van hen neemt ook deel aan de Maandagsstoet) waren die Losse Groepen massaal aanwezig.
De ene vond al makkelijker inspiratie dan de andere ...Creatieve duizendpoten brengen een 'all round jaaroverzicht'

Een selectie uit de 'hoofdthema's'?

'Het Sjinees Belang', 'The drup in the emmer that is totally full' van Theo Francken, Sam de Flitspaal, de 'Keirk' (ontdopen, Roger Vangheluwe, pedofiele 'pasters' en paters, ...).

Maar ook Barbie, de 'Nieve Wolsje Alliance' (N-WA), de fusie van de Aalsterse ziekenhuizen, de Stoepkroit-perikelen, Open PMD, Gérard Depardieu zijn 'Ponykamp', Artificial intelligence laat CD&V-iconen opnieuw 'real life' leven, De Bierpartij, de 'alziende drones' van Dozje, Glen De Boeck zijn 'design-jas', 'Droeimfabriek' Téreos,... kwamen aan bod.


Ook in de stoet?

'Bagaar oon La Gare' of de herhalende overlast in de buurt van het station, Eddy Snelders zijn 'spy-cams', de 'Meldpoentj-voelers', het 'Glitterverbod', 'Piss' of de favoriete 'combi-rockband' van Quickie, de Turkse perikelen van 'n Iendracht, de Roma-zigeuners van Connor, het boerenprotest, de toerist die een 'oude steen' meegraaide uit Turkije, ex-AKV Venoin bracht 'Niksus ver Anderus' of het riante bonuspensioen van Sigfried Brackus, en 'Radio 2' had een Curryworst Pichal XXS op de markt gebracht.

Zelfs 'de kus van dee Spaanse voetbalbondsvoorzitter Rubiales aan speelster Hermoso' was niet vergeten, idem voor Vlonjeren 'verzoepen': de Vlomse Kanon komt als 'geroepen', of een 'nuttige invulling' voor een prijzig boek dat door het gebrek aan respect voor Aalst Carnaval, ongetwijfeld amper verkocht werd in onze Ajoinenstad.

Dat OLG Rotteringk tenslotte nog wat persaandacht opeiste met de Hitler-snor van 'Moateke's Romatoekkers', laten we even in het midden.
Maar globaal gezien waren de Losse Groepen dit jaar eerder 'braaf' en weinig controversieel.
Welke mening ook, een stoet zonder Losse is ondenkbaar...

Dat niet élke groep een meerwaarde is, hangt veelal af van 'smaken verschillen'.
Oilsjt Carnaval blijft ook voor de Losse Groepen een deel van HUN feest!SfeerfilmpjeSfeerfoto's

Geen opmerkingen:

Een reactie posten